Av jord är du kommen

Jag passerar dagligen ett träd där jag bor. Ena halvan är skadat medan andra halvan växer så det nästan tippar över. Det är som att halva trädet växer för båda delarna. 

Att släpa på en skadad del kräver mycket energi. Så mycket att det kan göra att det friska tippar och tillslut inte orkar. 

En dag kommer jag att vara fysiskt död. Min ande kommer att lämna min kropp och min kropp kommer att bli till jord. Kanske kommer ett frö att dra näring från den askan och bli ett träd. Det som är sargat multnar ner till en del av den jorden som blir nytt liv här på jorden och det som evigt, min ande, får en ny kropp som inte kan skadas. 

Att sudda bort det som hänt i mitt liv är omöjligt. Däremot kan jag förlåta och försonas med den jag är och de erfarenheter jag har och våga ta vara på det nya liv jag fått redan här på jorden. Det låter lätt, men det är att mentalt dö från de tankar som under årtionden planterats in, släppa taget och lita på att från död kommer liv. 

”Ni var döda genom era överträdelser och er oomskurna natur, men också er har han gjort levande med Kristus. Han har förlåtit oss alla överträdelser och utplånat skuldebrevet som vittnade mot oss med sina krav. Det tog han bort genom att spika fast det på korset. Han avväpnade härskarna och makterna och gjorde dem till allmänt åtlöje när han triumferade över dem på korset.”

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *