”Här är vägen, gå på den.”

 I förgår hade jag en plan. Men det var förrgår. Så visades jag en annan väg. På den väger går jag nu. Ett steg i taget.

Gud ville nå mitt hjärta. Han vill nå fram till varje människas hjärta. När ett barn föds bär det barnet evigheten i sitt hjärta, en längtar att bli hel. Ingen föds hel. Alla bär samma behov av att hitta den saknade delen. Hela vårt liv väljer vi och väljer bort. Gud har bevarat sitt ord så att vi kan läsa om honom och förstå vad Hans plan är. Gud har skapat livet omkring oss så att vi ser vad liv och död är. Ständigt möter vi det i naturen, i människor och saker vi har omkring oss. Allt bryts ner. Han har sett till att vi står ansikte med ansikte med Honom och Hans livsverk hela livet. Gud är i ett fullständigt lugn. Han vet allt och vet vem som har sista ordet. 

Ändå har Han, mitt i sin suveränitet, valt bort att kontrollera vår vilja att tvingas välja Honom. Vi kan alla undra varför, men Han gjorde det av en orsak. Kanske du och jag som är skapade av Honom inte får del av allt, men vi får del av det var och en av oss behöver. Apostlarna i nya testamentet fick del av olika saker. Breven bekräftar det. Alla bibelns författare delger olika berättelser för att vi ska förstå vad som är av Honom och vad som inte är det. Vi är alla olika och har olika behov. En del behöver berättelser, andra upplevelser och några bilder. Han skiljer sig aldrig ifrån sitt ord, men Han är i ständig rörelse tillsammans med oss och för att nå fram till oss.

Jag hörde inte en röst, men jag hör. Jag såg ingenting, men jag ser. Jag vet bara att det är Han.

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *