Källan till all kreativitet

“Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till av det som är till. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det” skriver Johannes i början av hans återberättelse om Jesus. Jag går i skogen och försöker förstå det, men de sanningarna är så stora och mäktiga att de inte ryms i mitt förstånd. Då hör jag, fast jag hör inte. Ser fast jag inte ser.

”Vet du att jag har skapat allt det du ser omkring dig? Kan du ta in vad det innebär? Jag har skapat allt levande. Jag skapade människan så att vi tillsammans skulle vårda varandra, djuren och naturen. Jag skapade aldrig dig att göra det på egen hand. Jag valde att bosätta mig i människan för att vara den alltid närvarande vännen. Det är så du var tänkt att fungera. Så hände det som jag hoppades inte skulle hända. Min skapelse valde bort min närvaro. Då låste jag dörren till mitt hem. Jag har satt vakter att bevaka det utrymmet dag och natt. Inget, ingen har rätt att komma in där. Bara jag. Så du föddes utan min närvaro inom dig och du har gjort allt du kunnat för att bryta upp låset. Du har erfarit meningslösheten, tomheten, ensamheten som blivit resultatet för alla människor. Jag har låtit dig känna av det med full kraft. Det här var det jag dog för så att du skulle slippa leva i det. 

Så kom den dagen du valde att tro på mig. Du hade bara ett halvt frö, men du valde att plantera det. Det växte upp till hälften levande och till hälften dött. Du har kämpat så hårt med att bemästra det döda och inte sett att livet flyttade in. Du har använt tekniker, resurser, lösningar och strategier som din omgivning erbjudit. Du har inte hämtat livet tillbaka från mig. Det sanna livet som övervinner mörkret. 

En dag valde jag att låta mitt ljus flöda in i din själ. Du var så förvirrad och rädd. Mitt ljus har vunnit striden och ljuset kan inte övervinnas av mörkret. Du undrar varför jag väntade så många år medan livet rann mellan dina fingrar som sandkorn i en öppen hand. Jag vet varför du valde att dröja, men vet du det? Min älskade vän, min älskade syster, du är mitt ansvar nu. 

Du tror du är kreativ, men källan till all kreativitet finns i mig. Allt du förnimmer, allt du ser inom dig och utanför dig har jag skapat. Du ritar och skriver om det som om det vore ditt, men ingenting har kommit till eller kommer att bli till utan mig. Du läser och skaffar kunskap, men det finns ingen visdom utan mig. All visdom och sann kunskap börjar och slutar i mig. När du säger dig kunna något utan att jag undervisat dig saknas livet i det du lärt dig hur riktigt det än låter. Du kan inte skapa någonting som jag inte redan skapat. Du kan inte göra någonting utan mig. När du skapar utan mig skapar du förfalskningar. Jag dog för dig så att jag kunde flytta in igen och när jag flyttade in var det för alltid. Jag såg till att allt det som var mellan dig och mig spikades upp på korset tillsammans med mig. Så mycket betydde det för mig att möjligheten fanns att få komma nära dig. Jag ska hjälpa dig att försonas med det som varit. Jag ska lära dig och undervisa dig om den väg som du är tänkt att gå.”

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *