Korsets kraft – befrielsen

”Ni vet ju att det inte var med förgängliga ting som silver eller guld ni blev friköpta från det meningslösa liv ni ärvt från era fäder. Nej, det var med Kristi dyrbara blod, som med blodet av ett lamm utan fel och brist.”

”Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike. I honom är vi friköpta och har förlåtelse för våra synder.”

På senare tid har jag hamnat i situationer där allt vridits fel. Eftersom jag har svårt för dubbla budskap som det är så blir ofta situationer mer bisarra för mig än andra. Regelverk som är beslutade om struntar man i och saker som inte borde kunnat spricka spricker. Sanning förvrids. Till och med det jag själv gjort och skrivit säger man att jag inte förstår. Mitt i detta inferno är sanningen så uppenbar. Sanningen är att jag förstår ingenting och jag har aldrig haft någon kontroll. Sanningen är läskigt befriande. 

Val och situationer jag ställts inför har jag trott att jag kunnat förstå och hantera genom att berätta, skaffa kunskap och hitta strategier. Nu har jag mycket konkret förstått att jag är maktlös. Det som är intressant är att vi alla är det och det är känslan av att ha makten vi är rädda att förlora. 

Den dagen du eller jag först möter Jesus, ser att Han är sanningen och tar emot Honom börjar Han lyfta bort en slöja. Han låter oss vandra in i allt det Han gjort tillsammans med Honom. Jag är inte en sak Han flyttar in eller ut från Hans närvaro beroende på vad jag gör eller inte gör. Han har köpt tillbaka dig och mig till den som vi var skapade att tillhöra.

Det gjorde Han utan att resonera med oss om det. Det var Hans beslut, Hans kamp, Hans död och Hans seger som köpte oss fria så vi har ett val att få tillbaka en gemenskap med Honom eller avstå. Valet att ta emot det Han gjort eller förkasta det är faktiskt det enda val jag har makt över. Alla andra val innefattar något jag inte vet utgången av hur riktiga de än skulle vara.

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *