Korsets kraft – vilan

”Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” skriver Johannes i Johannesevangeliet.

En majmorgon satt jag i min bil i väntan på att klockan skulle bli åtta då jag skulle hålla i en utbildning. Klockan var strax före sju. Det hade gått 25 år sedan den dagen i Kina då jag bad Jesus att förlåta mig första gången. Sedan dess hade jag helhjärtat testat olika sätt att bli det jag trodde Han ville. Jag hade misslyckats helt och hållet. Så många människor hade bett för mig, drivit ut demoner och krigat mot andemakter för min skull, men det blev inte bättre. Jag hade studerat olika teologer och verkligen testat deras tillförlitlighet med min själ som verktyg, men jag fick inget att gå ihop helt med det som stod i Bibeln. 

I en tidning hade jag läst en riktigt bra artikel skriven av en amerikansk pastor* och han hade radioprogram man kunde ladda ner via nätet och lyssna till. Jag bestämde mig för att lyssna på ett av dem. Några meningar in i programmet sade han att han var en sådan där nörd som måste veta alla detaljer. Då visste jag att jag skulle få svar på min djupaste fråga: Var jag förlåtet för alltid eller var jag det inte?   

Ju mer han berättade desto mer stilla blev det i mitt inre. Vissheten om att jag redan var förlåten och att den förlåtelsen avgjordes för 2000 år sedan blev till en frid som svepte in i själen. 

Det blev så tydligt för mig att det Jesus gjort innefattade alla människor genom alla tider. Från att ha stått vid sidan om hela livet stod jag plötsligt tillsammans med. Jag är en del av Guds familj. I den har jag mitt sammanhang. Det sammanhanget sträcker sig långt bortom strukturer eller ordningar utan är i Kristus. I Honom finns ingen åtskillnad mellan oss. 

Paulus skriver till församlingen i Galatien “Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus”

*Aaron Budjen

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *