Neurologisk storm 1

När allt stängs av hör jag saker långt borta. Ibland pratar jag okontrollerat, andra gånger säger min man att jag börjar tappa ord. Kroppen sticker. Mina sinnen och min förmåga att ta in information stänger ner. Stopp, säger hela mitt jag! Jag vill bara krypa ihop och inte prata. Andra kan få utbrott, skrika och kasta saker omkring sig. Samma sak bara olika reaktioner.

Jag kan oftast samla mig tills jag kommer hem, men ibland går det inte. När någon ser eller hör mig då blir de i sin tur stressade. Jag fattar det så väl. Det bästa är att hjälpa mig att göra ingenting genom att själva stanna upp och vara med mig tills det blir lugnt.

Meltdown, shutdown, sensory overload är andra ord som betyder det Hans Asperger beskrev som en neurologisk storm.

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *