Svaret ligger i betraktarens öga

Jag har alltid uppfattat att, i de situationer där jag är huvudperson så vet jag vad som är sant. Det som blivit alltmer tydligt för mig är att sanningen sällan betyder något. Den sanning som blir är ofta inte det jag menat, skrivit eller sagt utan det andra valt passar dem. Ju högre position någon har desto större tolkningsföreträde. 

Häromdagen, på min morgonpromenad med min hund, öppnade sig ett helt nytt perspektiv. Återigen hörde jag ingenting och såg inte någon, men det var en upplevelse av att allt blev helt. Det var inte något jag kunde tänka ut själv och det innehade en djup barmhärtighet och nåd, ingen fördömelse utan bara en ren vishet. Det var som att ord från bibeln som jag ofta läst flätades samman till någon levande.

”Jag ser det du ser. Jag förstår precis vad du upplever i varje sekund. Berätta för mig om det du sett och upplevt, det du ser och upplever nu för jag har både varit med dig och är med dig nu och ser allt. Jag har aldrig släppt taget om dig. 

Din bild är inte hela bilden, men det är din upplevelse. I allt du varit med i har du en del, det du sett och upplevt har betytt lika mycket som alla andras upplevelser. Jag har sett att du valt bort att delta för att du tror jag och andra inte vill ha dig där. Jag har sett den du försökt vara. Den du försökt vara finns inte, men du finns. Saknas du förlorar alla. 

Det är jag som är betraktaren. Jag är åskådaren. Allt har jag skapat. Det är bara jag som ser allt samtidigt och förstår hur allt hör ihop. 

Jag önskar att du väljer att leva tillsammans med mig. Mitt val är redan gjort. Jag valde dig långt innan du var född. Min längtar är att du väljer att låta mig vara mer än en åskådare i ditt liv. Jag vill vara din allra närmaste vän och medvandrare. Jag vill hålla om dig när du sörjer och glädjas tillsammans med dig när livet är som bäst. 

Var modig. Vänd dig om. Låt mitt ljus lysa in i allt ditt mörker. Lev ditt liv tillsammans med mig. Gör allt tillsammans med mig. Titta tillbaka på allt som hänt dig tillsammans med mig. Dela allt med mig. Berätta för mig så att jag kan svara dig på dina frågor. Alla svar finns hos mig och jag är i dig. Jag är ditt hopp. Jag har redan gett dig allt du behöver. Du har mitt ord, mina löften på att jag aldrig kommer att släppa taget om dig. Jag är Han som valde att dö i ditt ställe så att du kunde få livet tillsammans med mig tillbaka. Jag skapade dig aldrig till att vandra utan mig. Du klarar inte av livet utan mig och jag har alltid vetat det. Låt mig visa dig vägen.” 

Lotta Bynert Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *